Processen ved tvangsfjernelse af børn under 12 år
1. Møde i Børn & Unge-udvalget
Et møde med Børn & Unge-udvalget vil foregå således, at I vil blive bedt om at møde op med argumenter for, hvorfor barnet ikke skal tvangsfjernes. Vores fokus op til mødet, er at forberede jer bedst muligt på mødets forløb samt hvilke spørgsmål der kan forekomme undervejs. Det er vigtigt at vi sammen får sagen belyst og oplyst korrekt, da mødet danner grundlag for sagens videre udvikling.
2. Samvær: Børn skal hjem så hurtigt som muligt
Adskillelse mellem børn og forældre kan have seriøse konsekvenser for barnets fremtidige udvikling og liv. Stabilitet er derfor det som bør vægtes højest, når planen for samvær skal udarbejdes. Vi gør, hvad der skal til for, at ikke foregår i fremmede lokaler under overvågning, da dette kan være skadelige for forholdet mellem barn og forældre.
3. Afgørelsen: Hjemgivelse eller tvangsfjernelse
Beslutter Børn & Unge-udvalget at tvangsfjernelse skal finde sted, da vil dette hænde inden for et døgn fra mødets afslutning. Vi giver selvfølgelig ikke op her, men arbejder i stedet målrettet mod at skaffe nye oplysninger, der kan forbedre sagen og bringe jeres barn hjem igen. Dette kan eksempelvis være ved at få en ekstern psykologi eller sagsbehandler ind over sagen. Vi fører sagen videre til byretten og om nødvendigt til landsretten - såfremt vi ikke opnår det ønskede resultat i Ankestyrelsen.
4. Genbehandlingsfrist
I alle tilfælde vil du ved lovkrav have ret til genbehandling inden for en given periode som, ligeledes afgørelsen af tvangsfjernelse, afgøres af Børn & Unge-udvalget. Det ses desværre ofte, at kommunerne glemmer at følge op på forældrenes udvikling, hvilket er et yderst alvorligt kritikpunkt i den nuværende måde at håndtere tvangsfjernelse af børn under 12 år på. Vi kender lovgivningerne herom, hvorfor vi kan være behjælpelige med, at holde kommunen oppe på dette, og sikre dig en genbehandlingsfrist hurtigst muligt.
Sådan skal du handle
Uanset om tvangsfjernelsen har fundet sted, når du kontakter os, så er det vigtigt at vi kommer i gang med det samme. Jo hurtigere vi bliver inddraget i sagens omfang, desto bedre kan vi hjælpe dig og din familie. Vi har arbejdet med utallige sager omhandlende tvangsfjernelse af børn under 12 år. Derfor er vi også yderst bekendte med, hvor i sagens forløb kommunen hyppigst fejler, samt hvordan vi bedst muligt kan forbedre forløbet med mål om at omstøde sagen til barnets fordel.
Finder du ikke fyldestgørende svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os eller udfylde kontaktformularen til højre her på siden, og du vil umiddelbart efter blive ringet op af en af vores kompetente tvangsfjernelsesadvokater.
Læs gerne mere om hele tvangsfjernelsesprocessen.