Regler ved tvangsfjernelse

Mødet i Børn & Unge-udvalget: Her forklarer vi dette afgørende step i processen ved tvangsfjernelse.

Møde i Børn & Unge-udvalget

En afgørende del i processen ved tvangsfjernelse

Hvis kommunen på baggrund af deres undersøgelse mener, at dit barn skal tvangsfjernes, så skal de indstille det til Børn & Unge-udvalget, som tager den endelige afgørelse. Børn & Unge-udvalget tager stilling til, om dit barn skal tvangsfjernes, hvor meget samvær du skal have, og hvornår kommunen senest skal genbesøge din sag.

Møder om tvangsfjernelse i Børn & Unge-udvalget forklaret:

Bliv kontaktet af en advokat

Udfyld formularen og bliv kontaktet af en af vores advokater

Indholdsfortegnelse

Derfor er Børn & Unge-udvalget en afgørende del i processen ved tvangsfjernelse

Tvangsfjernelsesforløbet starter som regel i Børn & Unge-udvalget. Det foregår ved, at du som forældre møder op på kommunen, hvor vi enten skal argumentere for, at dit barn ikke skal anbringes udenfor hjemmet, eller at det skal hjemgives igen.

Før mødet

Inden mødet i Børn & Unge-udvalget gør vi meget ud af at have en eller flere tætte samtaler med dig, og forberede dig bedst muligt på de spørgsmål, der kommer til mødet. Vi gennemgår alle de akter, der er i kommunens system og forsøger at finde fejl og eventuelle forkerte beskrivelser, der er af dig som forældre. Det kan også være, at der er forkerte beskrivelser af dit barn, eller at vi skal have en ny psykolog på sagen for at få nye beskrivelser, så sagen fra start bliver fremlagt korrekt i Børn og Unge-udvalget.

Til mødet

Ved mødet i Børn & Unge-udvalget vil vi stille nogle dybdegående spørgsmål til dig og give dig mulighed for at fremlægge sagen fra dit synspunkt. Vi vil argumentere for din sag og forsøge at overbevise medlemmerne i udvalget om, at en anbringelse af dit barn ikke er det rigtige valg.

Efter mødet

Når mødet er slut, forlader alle parter lokalet, mens Børn & Unge-udvalget kommer frem til deres afgørelse i sagen. Umiddelbart efter fortæller dommeren udvalgets afgørelse i sagen, som så sættes i værk.

Tvangsfjernelse er altid sidste udvej

Ved tvangsfjernelse af et barn skal kommunen være sikker på, at der ikke er andre muligheder. Vi oplever desværre ofte, at kommunerne ikke får undersøgt de andre muligheder tilstrækkeligt. Det kunne eksempelvis være muligheden for at foretage ændringer i hjemmet eller tilbyde anden hjælp, så en tvangsfjernelse kan undgås.

Vi ved, både fra videnskaben og undersøgelser, at det er af stor betydning, at barnet kan blive hos sine biologiske forældre og ikke skal anbringes udenfor hjemmet. Derfor er det vores højeste prioritet at undgå en tvangsfjernelse.

Står du overfor en tvangsfjernelse af dit barn? Som forældre og barn over 12 år har du ret til gratis advokathjælp. Vi er eksperter i sager om tvangsfjernelse og står klar til at støtte dig igennem hele forløbet.